آموزش, آموزش هیپنوتیزم, اخبار, ذهن, سایر هنرهای مهم, کاردستی, مادر و کودک

خلسه چیست؟ چگونه به آن وارد شویم یا از آن جلوگیری کنیم؟

خلسه

خلسه چیست؟ چگونه به آن وارد شویم یا از آن جلوگیری کنیم؟
https://honarfardi.com/wp-content/uploads/2021/04/word-image-203.jpeg

خلسه حالتی بین خواب و بیداری است که امواج ذهنی در شرایط آلفا قرار می گیرند و تلقین پذیری انسان افزایش مییابد. در این حالت انسان به خوابی فرو رفته که ذهن کاملا به محیط اطراف آگاه و بیدار است. این حالت حس خوب و سرشاری دارد که هر انسانی دوست دارد در این حالت قرار گیرد. خلسه رفتن همیشه در طول تاریخ بوده و انسان در تمام ادوار و ادیان این حالت را تجربه کرده. تجربه حالات عرفانی، درمان بیماری های روانی و کنترل ضمیرناخودآگاه از کاربردهای این حالت به شمار میرود. در این مقاله سعی داریم تا شما را با مفهوم خلسه آشنا کنیم.
حالت خلسه چیست؟
حالت خلسه نوعی تغییر شرایط هوشیاری است که در آن فرد بین حالت خواب و بیداری واقع شده است. در واقع این حالت پلی است که بین ضمیرخودآگاه و ناخودآگاه ایجاد شده است و فرد به محیط اطراف آگاه است. در این حالت حواس مربوط به جسم همچون حواس پنچ گانه کاهش می یابد اما ضمیرناخوآگاه همچنان هوشیار است به همین دلیل این حالت را بالاترین میزان تلقین پذیری میدانند.
چه چیزی ذهن را قوی میکند؟ [و چه چیزی کند؟]
در حالت خلسه امواج فکری انسان در سطح آلفا قرار گرفته و تلقین پذیری انسان افزایش می یابد. در سطح آلفا مغز انسان در عین هوشیاری از محیط اطراف جدا شده و ارتباطی عمیق با درون وی برقرار می کند.
علت ایجاد حالت خلسه
دلایل ایجاد خلسه تغییر در سیستم عصبی بدن است. حالت خلسه مثبت مربوط به فعال شدن اعصاب پاراسمپاتیک بدن است که در آن ضربان قلب فرد آرام شده، امواج ذهنی وی در سطح آلفا قرار می گیرند و ذهن حالت آگاهی و هوشیاری کامل خود را حفظ می کند. با این وجود خلسه منفی موجب فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک بدن شده، احساسات استرس و ترس را در فرد به وجود می آورد. در نهایت، ممکن است منجر به تحریک شدید عضلات و بروز اضطراب در فرد شود.
در خلسه عرفانی ، این حالت را جذبه خداوند میدانند که فرد پس از یک دوره سیر و سلوک عرفانی میتواند به یک حالت عرفانی رفته که میتوان از جسم مادی خارج شد و با درون و روح خود ارتباط برقرار کند.
خواب مغناطیسی: فواید، عوارض و همه نکات مهم
ویژگی های حالت خلسه

دلایل دیگر ایجاد خلسه
1- هیپنوتیزم و خودهیپنوتیزم
هیپنوتیزم به سرعت میتواند افراد را وارد حالت خلسه کند از این رومیتواند خطرساز باشد. روانشناسان گاهی برای برخی بیماری های روحی ذهن فرد را از ضمیرخود آگاه به ضمیرناخودآگاه متصل میکند و فرد در وضعیت آرام قرار میدهد. این حالت میتواند افسردگی، ناراحتی و ترس ها را درمان میکند اما باید حتما توسط متخصص انجام شود.
2- محیط
گاهی قرارگیری در یک محیط فوق العاد زیبا و یا وحشتناک فرد را از هوشیاری خارج کرده و حالت خلسه را ایجاد میکند.
3- داروها
برخی داروها و مواد مخدرها انسان را از حالت عادی خارج میکند و خلسه کاذب را ایجاد میکند، این حالت خطرساز بوده و بهتر است از مصرف مواد و داروهایی که شما را از حالت عادی خارج میکند بپرهیزید.
4- بیماری
گاهی اوقات افرادی که بیماری های سخت دارند به علت دلهره و نگرانی در خلسه قرار می گیرند یا وقتی از بیهوشی خارج می شوند در ابتدا در حالت خلسه هستند و هذیان هایی را می گویند که ناشی از همین خلسه است.
هیپنوتیزم چیست؟ آیا واقعی است؟ و 16 سوال فوق العاده مهم دیگر
چگونگی قرارگیری در حالت خلسه
۱-زمانی برای رفتن به خلسه در نظر بگیرید که در شرایط متعادل باشید و فرصت کافی برای انجام تمرین داشته باشید.
۲-بر روی زمین دراز بکشید و دستهای خود را در کنار بدن قرار دهید.
۳-بدن خود را رها کنید بطوری که هیچ قسمت از بدن شما منقبض نباشد.
۴-قبل از شروع تمرین به خود یاد آوری کنید که با هر شمارش معکوس آرامش و رهایی شما بیشتر میشود و با رسیدن به عدد یک شما در خلسه ای مناسب قرار میگیرید و کاملا آماده انجام تلقینات هستید.
۵-تنفس عمیق و آرام با توجه بر دم و بازدم انجام دهید.
۶-شمارش معکوس را از ۲۰ تا ۱ انجام دهید. هر عدد را در ذهن خود مجسم کنید، لحظه ای خیره به آن نگاه کنید و سپس به عدد بعدی بروید.
۷-تلقینات مورد نظر را انجام دهید.
۸-با چند نفس عمیق، آرام آرام به حالت طبیعی برگردید.
چطور افراد مختلف را هیپنوتیزم کنیم؟ (آموزش هیپنوتیزم با چشم)
حرف آخر و یک ویدیوی عالی
خلسه زمانی میتواند خطرساز باشد که شما به صورت افراطی بخواهید وارد خلسه شوید و از روش های مصنوعی استفاده میکنید. این حالت ها ممکن است موجب اختلالات خواب، ترس و دلهره، اضطراب و احساس مرگ به شما بدهد. اما از تاثیرات مثبت خلسه نیز نمیتوان چشم پوشید، خلسه میتواند تلقین پذیری ذهن را بالا ببرد و اتفاقات مثبت رخ دهد.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *