آموزش, آموزش زناشویی, آموزش نکات روابط زناشویی موفق, اخبار, کاردستی, مادر و کودک, مهارت ارتباط

مهارتهای ارتباطی در زندگی زناشویی: 16 مهارت مهم و 10 اشتباه

مهارت ارتباط زوجین

مهارتهای ارتباطی در زندگی زناشویی: 16 مهارت مهم و 10 اشتباه
https://honarfardi.com/wp-content/uploads/2021/09/word-image-141.jpeg

ارتباط یکی از موضوعات رایجیست که خیلی از زوج ها برای حل مشکلات مربوط به آن به مشاور مراجعه می کنند. ارتباط خوب در ازدواج، سنگ بنای هر رابطه شاد و کاملیست. ولی با این حال، برقراری ارتباط موثر در ازدواج اغلب اوقات موضوع مبهمیست که خیلی ها در موردش اطلاعات کاملی ندارند.
خیلی از زوج ها اعلام می کنند که تقریبا در مورد همه چیز از خانه و پول گرفته تا تربیت فرزندان و مسائل مادر و فرزندی یا مسائل زن و شوهری به مشکل برمیخورند. این مشکلات ارتباطی اغلب اوقات تشدید شده و باعث به وجود آمدن مشاجراتی می شوند که مهر و محبت ها را از بین می برند و باعث کم فروغ شدن شعله عشق همسران می شوند.
عدم برقراری ارتباط موثر با همسر اتفاق مخرب و مضری است
عدم برقراری ارتباط موثر، در صورتی که کنترل نشود می تواند باعث تشدید شدن مشاجرات شود. این مساله می تواند منجر به درگیری های فیزیکی، فاصله افتادن بین همسران و حتی طلاق شود. واضح است که خیلی از زن و شوهرها درباره مسائل مالی، مسائل مربوط به فرزندان و مسائل زناشویی با هم بحث می کنند، اما نکته اینجاست که ناتوانی در برقراری رابطه موثر مانع از حل هر گونه مشکل می شود.

اگر دنبال راه حلی قطعی برای حل مشکل ارتباط با همسرتان هستید، ما اینجا 16 اصل مهم و ضروری بیان می کنیم که به شما کمک می کنند استراتژی های ارتباط موثر را در زندگی تان ایجاد کنید و آنها را به کار بگیرید.
16 اصول ارتباط موثر چیست؟
گری کالینز (Gary Collins) در کتاب خود با نام “مشاوره مسیحی”، 16 اصل برای برقراری یک ارتباط موثر ارائه می کند که شامل موارد زیر می شوند:
1- از انتقال پیام های دو پهلو خودداری کنید از اینکه چیزی را بگویید و بعد با شیوه های غیر کلامی مخالف آن را نشان بدهید خودداری کنید. ما با کلمات، لحن، حالات چهره، حرکات و زبان بدن با بقیه ارتباط برقرار می کنیم، پس بیشتر مراقب باشید!
2- همین الان با مسائل روبرو شوید به تاخیر انداختن اتفاقات باعث ایجاد لایه های احساسی منفی در ما می شوند.
3- به روابط بین فرهنگی احترام بگذارید این را بدانید و درک کنید که افراد مختلف با فرهنگ های مختلف معنای متفاوتی برای برخی حرکات خاص قائل می شوند. به این تفاوت ها احترام بگذارید.
4- همیشه احترام بگذارید همیشه به شریک زندگی تان به عنوان یک انسان احترام بگذارید و برایش ارزش قائل شوید.
5- بپذیرید که هر کسی زاویه دید منحصر به فرد خودش را به مسائل دارد تصور نکنید که فقط نظر و نگرش شما معتبر و درست است.
مهارت ارتباطی چیست؟ انواع آن و 20 مهارت ارتباطی مهم
6- روی موضوعات فعلی و کنونی تمرکز کنید وقتی مسائل مربوط به گذشته در گفتگوها مطرح شوند روابط تیره و تار می شوند. عقل حکم می کند که از به زبان آوردن شکایت ها و دلخوری های مربوط به گذشته خودداری کنید. قبول کردن خوبی و ها و بدی های طرف مقابلتان با هم، نوید بخش ایجاد روابط موثر در زندگی زناشویی است.
7- منصفانه بحث کنید همیشه سعی کنید مقابل عیب یابی، مبالغه، تخطئه، انگ زدن، سرزنش، توهین، کنایه و طعنه مقاومت کنید و از این روش ها برای بحث استفاده نکنید. هیچ وقت جمله هایی مثل “تو همیشه…” یا “تو هیچ وقت…” را به کار نبرید و طرف مقابلتان را به طور مطلق بد ندانید. توصیه می کنیم که از به کار بردن جمله هایی مثل “تو باید…” یا “تو نباید…” هم خودداری کنید. این سلاح های کلامی ناعادلانه به خاطر ماهیت حمله کننده ای که دارند باعث تشدید مشاجرات می شوند و معمولاً باعث می شوند شخص مقابل حالت دفاعی به خود بگیرد.

8- واضح صحبت کنید موقع حرف زدن مختصر، واضح و دقیق صحبت کنید.
9- در مورد احساسات خود صادق باشید جلوی خودتان را بگیرید و جمله “تو به من احساس… دادی” را به کار نبرید. وقتی از موضع قدرت با طرف مقابل حرف می زنید بهانه ای برای رفتارهای بد و تشدید مشاجرات ایجاد می کنید. به این کار جملاتتان را با “من” شروع کنید یا مثلا بگویید: “وقتی این حرف را زدی احساس خیلی بد و مزخرفی پیدا کردم”. این راه روش بهتری برای بیان احساسات شماست.
10- صادق اما حساس باشید از احساسات همسرتان آگاه باشید. همه ما کلماتی که باعث ایجاد درد و رنجش می شوند را می شناسیم. شما باید بدانید که استفاده عمدی از کلمات آسیب رسان باعث صدمه دیدن و خراب شدن هر رابطه ای می شود.
11- از بهانه تراشی یا پذیرش سریع عذر و بهانه ها بپرهیزید با جنبه های خوب و بد اعمالتان آشنا شوید و در صدد توجیه آنها برنیایید.
12- به طرف مقابلتان گوش بدهید با دقت، با احترام، مودبانه و بدون متوقف یا انتقاد کردن به حرفهای همسرتان گوش کنید.
13- برای شفاف تر شدن مساله سوال بپرسید اگر سوالی برایتان پیش آمد آن را با آرامش از همسرتان بپرسید و خودتان هم به سوالات او جواب بدهید تا به درک بیشتر همدیگر کمک کنید.
14- حواستان به نحوه صحبت کردنتان باشد با ملایمت، مهربانی و مودبانه منظورتان را برسانید. فریاد زدن باعث ایجاد احساس نیاز به شنیده شدن می شود و انرژی های منفی موجود در بحث را بیشتر می کند. احساسات باعث بروز اختلاف نظر بین دو طرف بحث می شود. همیشه یادتان باشد که یک پاسخ ملایم خشم را از بین می برد اما کلمات تند و با عصبانیت باعث تشدید خشم می شود.
15- از جملات مثبت و طنز آمیز استفاده کنید به کار بردن جملات مثبت و شوخی کردن به باز نگه داشتن درهای ارتباط موثر در زندگی زناشویی کمک می کند.
10 نکته برای برخورد/رفتار با بستگان همسر (بعد از ازدواج)
16- عادت کنید که کلمات روح بخش، مثبت و محبت آمیز به همسرتان هدیه بدهید عادت های مثبت مثل استفاده از کلمات خوشحال کننده، مثبت و محبت آمیز، تعریف و تمجید کردن، تشویق کردن، گوش دادن با دقت به حرف های همسرتان، پیدا کردن خوبی ها او و رفتار محبت آمیز را در خودتان تقویت کنید.
ما با احترام به نویسنده این کتاب اصل دیگری هم به این لیست اضافه می کنیم و آن اصل چیزی نیست جز درک طرف مقابل. در برابر انتظارات غیر واقعی و ناگفته از رابطه تان مقاومت کنید. شریک زندگی تان نمی تواند ذهن شما را بخواند پس انتظار نداشته باشید بدون اینکه چیزی بگویید او خودش همه چیز را بفهمد!

از طرف دیگر، یادتان باشد که انتظار داشتن از همسرتان برای انجام کار یا وظیفه خاصی به خاطر جنسیت، سن یا سنت ها و رسم و رسومات ناعادلانه است و شانس شما را برای داشتن یک ارتباط خوب و موثر با او پایین می آورد. به عنوان مثال تفکراتی مثل: “این وظیفه مرد است که سطل زباله را بیرون ببرد” یا “این وظیفه زن است که آشپزی کند” کاملا اشتباه هستند.
از اهمیت ارتباط در زندگی مشترک آگاه باشید و با یکدیگر همکاری کنید تا ازدواج شما به نتیجه برسد. حکمت اصلی ترین چیز است؛ بنابراین، خردمند باشید و با تمام وجود سعی در درک همدیگر داشته باشید.
10 اشتباه در مهارت های ارتباطی زندگی مشترک
1- صرف زمان زیاد پای گوشی، لپ تاپ یا تلویزیون
2- حسادت های گاه به گاه
3- به کار بردن کلمات تند
4- انتظارات غیرواقعی
5- پنهان کردن احساسات
6- مسئول دانستن طرف مقابل در قبال ما
7- آشنا نبودن با زبان ابراز عشق و علاقه همسر
8- خود برتربینی
9- ضعیف بودن مهارت گوش دادن
10- عدم همدلی با همسر
جمع بندی
از این اصول می توانید برای برقراری ارتباط بهتر و موثرتر با همسرتان استفاده کنید. اصول ارتباط موثر تا حد زیادی می توانند در برطرف کردن ناراحتی های تازه به وجود آمده یا حتی دلخوری های عمیق به شما کمک کنند.
با این حال یادتان باشد این اصول شگفت انگیز را با اصل اساسی و مهمی که در ابتدا شما و همسرتان را به هم نزدیک کرده همراه کنید. این اصل چیزی نیست جز عشق. عشق کلمه ایست که نشان دهنده عمل شماست. عشقتان را با در آغوش گرفتن، محبت کردن و مهرورزی به همسرتان نشان بدهید. در کنار عشق ورزی، از تمرینات موثر برای بهتر شدن زندگی مشترکتان مثل تمرین سه و سه استفاده کنید. در این تمرین شما و همسرتان هر کدام 3 ویژگی مورد علاقه و 3 خصوصیت که آن را در طرف مقابلتان دوست ندارید بیان می کنید.
چه زنانی برای ازدواج مناسب نیستند؟ (10 نوع بدتر و 10 نوع بهتر)
علاوه بر این به خاطر داشته باشید که در لمس کردن دیگران و مهربانی کردن با آنها قدرت شگرفی نهفته است. این کار یکی از راه های ارتباط غیر کلامی است که می تواند همسرتان را به شما نزدیک کند و زندگی مشترک شیرین تری برایتان به ارمغان بیاورد. پیروی از این اصول ارتباطی، عشق، همدلی و شفقت شما را نسبت به یکدیگر عمیق تر می کند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *