آموزش, آموزش نکات روابط زناشویی موفق, اخبار, دانستنی های زندگی مشترک, زندگی, کاردستی, مادر و کودک

18 ترفند موثر برای داشتن یک خانواده شاد و سالم

زندگی سالم

18 ترفند موثر برای داشتن یک خانواده شاد و سالم
https://honarfardi.com/wp-content/uploads/2021/06/word-image.jpeg

یکی از بهترین هدایایی که می توانید به فرزندان خود بدهید، خانواده خوشبخت است. حتما می خواهید وقتی فرزندانتان بزرگ می شوند و به گذشته خود نگاه می کنند، اوقات خوبی را به خاطر آورند. در زیر 10+ راز داشتن یک خانواده خوشبخت را با شما در میان خواهیم گذاشت.
اگرچه هر خانواده ای مشکلات و دردسرهای گاه به گاه خود را دارد، اما نکاتی وجود دارند که می توانید با استفاده از آنها خوشبختی خانواده و زندگی خانوادگی خود را تضمین کنید.
1- از خندیدن با هم لذت ببرید
خنده یکی از مواردی است که باعث می شود خانواده ها به هم نزدیک شوند. به اشتراک گذاشتن داستان های خنده دار یا تماشای فیلم ها یا نمایش های تلویزیونی طنز در کنار هم یک روش عالی برای ایجاد ارتباط با اعضای خانواده است. خیلی زود متوجه می شوید که خنده بر هر درد بی درمان دوا است.
2- تمرکز خود را به آنچه باید بخاطر آن سپاسگزار باشید معطوف کنید
بسیاری از اوقات به نظر می رسد که افراد بیشتر از اینکه از نعمت های زیادی که در زندگی دارند لذت ببرند، روی مشکلاتی که در زندگی آنها وجود دارد متمرکز می شوند. یکی از بهترین راه ها برای ایجاد شادی بیشتر در خانواده و همچنین آموزش هنر مثبت اندیشی به فرزندان این است که به جای اینکه روی نکات منفی تمرکز کنید، نیمه پر لیوان را ببینید.
3- خوشبختی خود را به عنوان یک زوج با فرزندان تان به اشتراک بگذارید
یکی از بهترین هدیه هایی که می توانید به کودک خود بدهید این است که به او نشان دهید والدینش واقعا یکدیگر را دوست دارند. این امر نه تنها احساس امنیت شدیدی به او می دهد، بلکه مدل مثبت و موفقی را در اختیارش قرار می دهد که می تواند در آینده از آن استفاده و پیروی کند.
چگونه زندگی جنسی خود را در طول ازدواج سالم نگه داریم؟
4- به کم ترین ها راضی باشید
نگرانی ها و دغدغه های مالی می توانند حس خوشبختی را از یک خانواده دریغ کنند. اگرچه ممکن است سعی کنید نگرانی های خود را از دید فرزندانتان پنهان کنید، اما بهرحال آنها می توانند وجود مشکلات را احساس کنند. سعی کنید امور مالی خود را شفاف نگه دارید، اما یکی از بهترین کارهایی که می توانید از نظر مالی در خانواده انجام دهید این است که یاد بگیرید چگونه از لذت های کوچک زندگی قدردانی کنید. اگر یاد بگیرید چگونه از یک شام ساده در خانه لذت ببرید، دیگر به رزرو میز در یک رستوران گران قیمت احتیاج نخواهید داشت.
5- ادب و احترام را تمرین کنید
گاهی اوقات ممکن است به نظر برسد ادب و احترام هنری گمشده است. به فرزندان خود بیاموزید با الگوبرداری مثبت از ادب و احترام و ملاحظه یکدیگر، رفتار کنند.
6- خانه خود را به یک محیط گرم و پر شور تبدیل کنید
در بسیاری از مواقع دعوای خواهر و برادری اغلب هنگامی شروع می شود که یکی از آنها حرف زشتی می زند یا دیگری را زمین می اندازد. کودک مقابل نیز با توهین پاسخ می دهد و در نهایت جنگ خیلی زود بالا می گیرد. برای شکستن این چرخه، باید قانونی وجود داشته باشد که چنین رفتارهایی را در خانواده منع کند، قانونی که هم شامل فرزندان می شود و هم والدین.

7- به یکدیگر ایمان داشته باشید
عزت نفس کودکان در طول مدتی که با پدر و مادر خود زندگی می کنند، ایجاد می شود. اگر از اشخاص موفقی که مهارت های زیادی دارند بپرسید که چگونه این مهارت ها را آموخته اند، متوجه می شوید که این موفقیت در نتیجه اعتماد والدین به آنها در دوران کودکی ایجاد شده است. وقتی شما اعتقاد دارید فرزندانتان از پس هر کاری بر می آیند، این پیشگویی معمولا به واقعیت تبدیل می شود.
8- به جای انتقاد، از هم تعریف کنید
اگر چه پیدا کردن اشتباه در کارهای کوچکی که فرزندان و همسرتان در طول روز انجام می دهند کار آسانی است، اما باید به یاد داشته باشید که می توانید حتی با یک تعریف کوچک حس خوشبختی زیادی ایجاد کنید. به همین ترتیب انتقاد می تواند شادی را از بین ببرد. سعی کنید هر روز از اعضای خانواده خود تعریف کنید.
13 روش ایجاد تنوع در رابطه عاشقانه [راهکارهای عملی]
9- کمتر نگران باشید
گاهی اوقات خانواده ها از خوشحالی و خوشبختی زیادی که دارند غافل می شوند زیرا بیش از حد مشغول نگرانی در مورد مسائل هستند. مسائلی مانند کار، مدرسه، امور مالی یا هر چیز دیگری که می تواند نگران کننده باشد. سعی کنید به یاد داشته باشید که بیشتر مشکلات معمولا خود به خود حل می شوند و تقریبا هیچ چیز آنقدرها که ممکن است به نظر برسد بد نیست. اگر احساس می کنید همسر یا فرزندتان نگران موضوع به خصوصی است، با او قرار ملاقات خصوصی بگذارید و به او فرصت دهید تا نگرانی های خود را با شما به اشتراک بگذارد. صحبت کردن در مورد مشکل می تواند به کاهش استرس و نگرانی کمک کند و ممکن است بتوانید پیشنهادات یا نکاتی را برای کمک ارائه دهید.
10- به یکدیگر کمک کنید
سرانجام و مهمتر از همه، به یاد داشته باشید که خانواده شما مانند یک تیم است و شما باید هم تیمی های خود را حمایت کنید. این شامل کمک در انجام کارهای خانه، انجام کارهایی که می دانید آنها را خوشحال می کند و یا حتی گوش دادن به مشکلات آنها می شود. هیچ چیز بهتر از این نیست که شما بدانید در هر شرایطی از حمایت خانواده خود برخوردار هستید.
11- فعالیت دسته جمعی داشته باشید
سعی کنید اوقات خانوادگی خود را با کیفیت سپری کنید. چه در پارک و چه در زمان انجام کارهای خانه. هر چه اعضای خانواده کارهای بیشتری با هم انجام دهند، پیوندهای محکم تری بین آنها ایجاد خواهد شد و بسیار شادتر خواهند بود.
12- دور هم شام بخورید
مطالعات نشان می دهند خانواده هایی که حتی هفته ای یک بار یا بیشتر با هم شام می خورند شادتر هستند زیرا نه تنها اوقات مشترکی را با هم سپری می کنند بلکه در واقع با این کار علاقه خود را به یکدیگر نشان می دهند. کودکانی که در وعده های شام خانوادگی شرکت می کنند کمتر دچار اعتیاد به مشروبات الکلی، سیگار و مواد مخدر می شوند. همچنین اختلالات خوردن، یا میل به خودکشی در آنها کمتر است.
مطالعات دیگری نشان می دهند کودکانی که در وعده های شام خانوادگی شرکت می کنند از دایره واژگان، ادب، عزت نفس و رژیم های غذایی بهتری برخوردار هستند. یک مطالعه در دانشگاه میشیگان نشان داد که شام های خانوادگی با پیشرفت تحصیلی و موفقیت در زندگی ارتباط دارند.

13- درباره پیشینه خانواده خود صحبت کنید
کودکانی که با گذشته خانواده خود آشنا هستند، از انعطاف پذیری و عزت نفس بیشتری برخوردارند. وقتی فرزند شما با چالش هایی که در گذشته بر آنها غلبه کرده اید آشنا می شود، بنیان عاطفی و احساس مسئولیت پذیری قویتری برای مواجهه با چالش های زندگی پیدا خواهد کرد.
8 مشکل رایج در خانواده ها و روش حل آن
14- استرس را به حداقل برسانید
روانشناسی مثبت خوشبختی یا “بهزیستی” را به عنوان حداقل فشار روانی تعریف می کند. از خودتان شروع کنید وقتی بچه ها احساس می کنند والدینشان استرس دارند، احساس استرس می کنند. وقتی از کودکان سوال می شود چه آرزویی برای والدین خود دارند، اکثر قریب به اتفاق آنها می خواهند والدینشان استرس و خستگی کمتری داشته باشند. با کنترل میزان استرس خود احساس امنیت را در فرزندان خود بیشتر می کنید. به یاد داشته باشید که بر اساس مطالعات سطح بالای استرس با چاقی، بیماری های روانی، دیابت، آلرژی، حتی پوسیدگی دندان در کودکان در ارتباط است. بهترین روشهای کاهش استرس در اینجا
15- عضو گروه های مختلف شوید
عضویت در یک گروه بزرگ تر رفاه خانواده را تقویت می کند. مطالعات نشان می دهند که نوع این گروه ها تفاوتی ایجاد نمی کند. آنچه تفاوت ایجاد می کند تعداد دوستانی است که در گروه خود دارید. عدد جادویی ده است. داشتن ده دوست یا بیشتر یعنی داشتن چندین نفر که می توانند تحت هر شرایطی از شما و خانواده شما حمایت کنند. این امر باعث کاهش استرس در والدین و در نتیجه فرزندان می شود.
16- برای کارها چک لیست تهیه کنید
استفاده از چک لیست به شاد بودن خانواده شما کمک می کند. برای کارهای خانه، هنگام سفر، برای آماده شدن برای مدرسه و موارد این چنینی چک لیست تهیه کنید. تقسیم کارهای بزرگ به مراحل کوچک تر و پیگیری انجام شدن هر مرحله روشی کلاسیک برای کاهش استرس است. برای رفتن به تعطیلات، ممکن است لازم باشد چندین چک لیست تهیه کنید، یکی برای بسته بندی وسایل، دیگری برای فعالیت هایی که به محض رسیدن به مقصد باید انجام دهید و غیره.
در تهیه چک لیست ها از تجربیات گذشته خود استفاده کنید. چک لیست خود را به هفت مورد یا کمتر محدود کنید. اگر بیش از هفت مورد در لیست وجود داشته باشد، می توانید لیست خود را به چند قسمت کوچکتر تقسیم کنید. همه اعضای خانواده (از جمله کودکان) را درگیر روند ایجاد چک لیست کنید. وقتی همه با هم همکاری می کنند نتایج بهتری حاصل خواهند شد. به این ترتیب استفاده از چک لیست را به فرزندان خود یاد می دهید که در واقع یک فرآیند خود توانمند سازی است.
17- فرزندان خود را توانمند کنید
همه ما درگیر توانمند سازی فرزندان خود هستیم. بالاخره آنها بزرگ خواهند شد و مسئولیت زندگی خود را برعهده خواهند گرفت. به فرزندان خود مسئولیت دهید و آنها را توانمند کنید. البته مسئولیت های متناسب با سن را در نظر بگیرید. آنها را تشویق کنید که ابتدا با پشتیبانی و راهنمایی شما برنامه های خود (و لیست ها) را تنظیم کنند و در مرحله بعد به تنهایی برنامه ریزی کنند. حتی می توانید به آنها اجازه دهید قانون شکنی کنند و با عواقب احتمالی آن روبرو شوند!
تشویق و حمایت از فرزندان در برنامه ریزی زمان، تهیه لیست و در نظر گرفتن خطرات احتمالی، نه تنها به آنها یاد می دهد که به جای پذیرفتن خطرات بزرگ، ریسک های کوچک را بپذیرند. همچنین به رشد کورتکس مغز و سیستم عصبی آنها منجر می شود.
18- از مادربزرگ ها کمک بگیرید
کمک گرفتن از مادربزرگ راهی برای کمک به شادتر بودن خانواده شما است. والدینی که به والدین خود اجازه می دهند در فرزندپروری به آنها کمک کنند، استرس بسیار کمتری دارند ( بنابراین فرزندان نیز استرس کمتری خواهند داشت). کودکانی که با مادربزرگ هایشان در ارتباط هستند، اجتماعی ترند. آنها همچنین در مدرسه موفق تر هستند و به دیگران بیشتر اهمیت می دهند. مادربزرگ ها به کودکان می آموزند که چگونه می توانند از نظر اجتماعی ارتباط بیشتری برقرار کنند و نسبت به دیگران دلسوز و مهربان باشند.
چطور به دعواهای خانوادگی خاتمه دهیم؟ (10 ترفند)

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *