آموزش, آموزش عکاسی, آموزش عکاسی مقدماتی تا حرفه ای (رایگان), اخبار, کاردستی, مادر و کودک

12 ترفند و ایده کاربردی عکاسی در خانه

در حال عکاسی در خانه

12 ترفند و ایده کاربردی عکاسی در خانه
https://honarfardi.com/wp-content/uploads/2020/08/word-image-161.jpeg

حالا که ویروس کووید 19 به یک اپیدمی جهانی تبدیل شده و ما را وادار به حفظ فاصله اجتماعی از همدیگر کرده، خیلی هایمان مجبوریم در خانه بمانیم و برای همین وقت اضافی زیادی هم داریم.
با به تعویق افتادن مراسم عروسی و جشن های مختلف و لزوم حفظ پروتکل های بهداشتی و خودداری از تجمع، خیلی از کسب و کارها این روزها اوضاعشان کساد شده. حالا ما به شما می گوییم که به جای نشستن در خانه و نگاه کردن به در و دیوار بهتر است دست به کار شوید! الان فرصت بسیار خوبیست تا ذهن و تمرکزتان را صرف عکاسی در خانه کنید. این پروژه ها به شما کمک می کنند تا عکاس بهتر و حرفه ای تری شوید.
بخشی از روند تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای درک این مساله است که چطور خودتان را به چالش بکشید تا مهارت هایی که قبلا یاد گرفته اید را بیازمایید و مهارت های جدیدی کسب کنید؛ مهارت هایی که به شما امکان می دهند مرزهای خود را به عنوان یک عکاس گسترده تر کنید.
حتما بخوانید: آموزش 20 نکته بسیار مهم عکاسی که دنیای من را تغییر دادند!
اما وقتی حرف از چالش می شود، چیزی که به ذهن اغلب عکاسان می رسد این است که حتما باید به مکان های دور دست سفر کنند تا سوژه مناسب و خوبی برای عکاسی پیدا کنند؛ ولی الان چنین شرایطی وجود ندارد. الان وقت سفر کردن نیست. پس باید دور و برتان را نگاه کنید. پیدا کردن سوژه های خوب برای همه عکاسانی که شغلشان تحت تاثیر بیماری کرونا قرار گرفته یک ضرورت محسوب می شود.
درست به همین دلیل، ما امروز لیستی از سوژه های مناسب عکاسی در خانه را برایتان آماده کرده ایم که به راحتی می تواند در هر مقطع زمانی از آنها عکاسی کنید. این کار به شما کمک می کند تا به یک عکاس خوب تبدیل شوید.

پروژه هایی که ما به شما معرفی می کنیم فقط شامل پروژه های معمولی عکاسی در خانه مثل عکس گرفتن از کودکان در حال بازی یا گرفتن عکسی زنده و روح دار از اشیاء خانگی نیست. این سوژه ها شما را به تفکر وا می دارد تا خلاقیتتان شکوفا شود و ایده های بکر و بهتری به ذهنتان برسد و در عین حال مهارت های بیشتری هم کسب کنید.
یک یا دو مورد از سوژه های لیست زیر را امتحان کنید و خودتان را به چالش بکشید. در هر صورت اگر می خواهید مهارت های عکاسی تان بیشتر شوند حتی با وجود کرونا هم نباید دست از تمرین بردارید.
عکاسی از غذاها

عکاسی با تلفن همراه از شامی که قرار است بخورید کار خیلی راحتیست؛ اما شما باید یاد بگیرید چطور با عناصر موجود در عکس که همان غذاهاست، عکسی خلاقانه و هنری بگیرید. فرقی نمی کند برای شام چه دارید، هویج، سیب زمینی یا هر چیز دیگری. شما باید دوربینتان را بالای آنها بگیرید و بعد عملکرد نمای دوربینتان را تنظیم کنید و عکس بگیرید. فقط یادتان باشد که حتما باید نور کافی داشته باشید و سایه ها را هم به حداقل برسانید.
عکاسی از حروف الفبا

هیچ چیز به اندازه عکاسی از سوژه هایی که شبیه به حروف الفبا هستند خلاقیت شما در عکاسی را به چالش نمی کشد. سعی کنید اطرافتان را به دقت نگاه کنید. پیچ و خم های دور و برتان شبیه چه شکلی از حروف الفبا هستند؟ مثلا اسبی که چهار نعل در پس زمینه یک تصویر می تازد می تواند حرف Q در انگلیسی را به ذهن برساند.
این کار کمی سخت است اما غیر ممکن نیست و شما از پسش بر می آیید. یادتان باشد زاویه دید یک عکاس باید بی انتها باشد. بخشی از روند یادگیری عکاسی، دیدن موضوعات و سوژه هاییست که توجه دیگران را به خود جلب نمی کند. پروژه حروف الفبا هم به شما کمک می کند که دقیقا همین کار را بکنید. به علاوه اینکه این پروژه یکی از بهترین پروژه های عکاسی در خانگی است چون وقت زیادی باید صرف آن شود.
عکاسی سیاه و سفید

درست مثل پروژه حروف الفبا، گرفتن عکس های سیاه و سفید هم به افزایش خلاقیت شما کمک می کند؛ اما به روشی متفاوت.
به خاطر اینکه در عکس های سیاه و سفید رنگ وجود ندارد، زیبایی چنین عکس هایی به عوامل بصری موجود در آن یعنی خطوط، الگوها، بافت ها، اشکال و صد البته نور و سایه ها بستگی دارد. برای همین یادگیری دیدن در میان عناصر سیاه و سفید نه تنها یکی از مهارت های مهم عکاسی سیاه و سفید است بلکه این مهارت در عکاسی از سوژه های رنگی هم به کار می آید. از این گذشته، این جزئیات خوب هستند که یک عکس خوب را به یک عکس عالی تبدیل می کنند.
بنابراین و با توجه به این موضوع، یک یا دو هفته چالش عکاسی سیاه و سفید را امتحان کنید. مهم نیست از چه سوژه هایی عکس می گیرید، فقط دنبال عناصری باشید که مهارت عکاسی سیاه و سفیدتان را بالا می برند.
عکاسی از آب و روغن
توانایی تان را در ایجاد یک اثر هنری انتزاعی با عکس گرفتن از روغن و آب محک بزنید. یک پارچه یا یک کاغذ رنگی روی میز بگذارید. چند قطره روغن مخصوص پخت و پز را در یک ظرف شیشه ای شفاف که درون آن آب است بریزید. بعد ظرف را روی پارچه یا کاغذ قرار بدهید.
حالا یک منبع نور مثل یک فلاش یا یک لامپ رشته زاویه دار به سمت ظرف بگیرید و از تعامل چشمگیر این دو عنصر با هم عکاسی کنید. درست مثل تصویر ما نتیجه عکاسی شما هم می تواند خیره کننده باشد! چنین چالشی شما را با عکاسی انتزاعی آشنا می کند و مهارت های کلوزآپ شما را هم افزایش می دهد.
عکاسی از موجودات زنده

اگر می خواهید مهارت عکاسی تان را افزایش بدهید عکاسی کردن از موجودات زنده مثل گیاهان واقعا برای این هدف عالی است. این کار می تواند به شما در زمان قرنطینه کرونا انگیزه بدهد و در عین حال تجربه و مهارتتان را هم بالا ببرد.
اگر از خانواده تان دور هستید از آنها بخواهید هر کدام یک موضوع برای عکاسی در خانه پیشنهاد کنند. بعد همه موضوعات را روی هم بگذارید و به صورت تصادفی یکی را انتخاب کنید و خودتان را با آن به چالش بکشید.
حتما بخوانید: 10 راه/ترفند آسان برای گرفتن عکس های خلاقانه با هر نوع گوشی
می توانید از دوستانتان هم بخواهید شما را کمک کنند و پیشنهاد بدهند که از چه موجوادت زنده ای می توانید عکاسی کنید. می توانید پیشنهاداتشان را بررسی کنید و ببینید اطراف خانه تان پیدا می شوند یا نه. عکس هایی که می گیرید را با هم به اشتراک بگذارید و کارهای همدیگر را نقد کنید.
عکاسی از آب
همه چیزی که برای انجام این پروژه نیاز دارید یک ظرف آب با یک سوراخ کوچک است که اجازه می دهد آب از آن بیرون بچکد. به علاوه به یک منبع روشنایی خوب (مثل نور طبیعی تابیده شده از پنجره)، یک پس زمینه محشر و یک دوربین کاملا مناسب برای عکاسی از قطراتی که در حال چکیدن هستند هم نیاز دارید.
ایده کار بسیار ساده است؛ اما روند نوردهی مناسب، زمان بندی و تنظیمات درست دوربین پیچیده است. ولی انجام این کارها برای افزایش مهارت شما خوب است. هر چه بیشتر با تنظیمات مربوط به نوردهی دوربینتان سر و کله بزنید بهتر و سریعتر می توانید عکس بگیرید. این یک روند یادگیریست که کاربرد گسترده ای دارد.
ما اینجا یک آموزش عالی از نحوه عکاسی از قطرات آب برایتان تهیه کرده ایم. برای آشنایی با مراحل کار از اول تا انتها، ویدئوی زیر را تماشا کنید.
تمرین عمق میدان

تسلط بر عمق میدان فقط یکی از هزاران مفهوم مهم در عکاسی است که سطح کیفیت عکس شما را ارتقا می دهد. استفاده از عمق میدان کم یکی از روش های معمول در عکاسی است چون به شما امکان می دهد چشم بیننده را به سمت سوژه جلب کنید. به این معنی که با عمق میدان کم، پس زمینه عکس به خوبی مبهم و محو می شود و به سوژه اجازه می دهد تا موضوع اصلی و مرکزی عکس باشد.
خوشبختانه شما می توانید این مهارت را به راحتی در خانه تان تمرین کنید. کافیست دیافراگم را به مقدار گسترده ای باز کنید (به عنوان مثال f / 2.8 یا به همان اندازه که لنزها باز می شوند). سوژه را با فاصله خوبی از پس زمینه قرار بدهید و موقعیتی نزدیک به سوژه بگیرید. حالا یک پس زمینه مبهم دارید که ظاهر پرتره هایتان را کاملا تغییر می دهد!
از لنزهای “اشتباه” استفاده کنید

چیزی که می تواند خلاقیت شما را به عنوان یک عکاس از بین ببرد استفاده از یک نوع خاص از لنز در یک پس زمینه خاص است. یکی از بهترین راه ها برای بیرون آمدن از چنین وضعیتی، استفاده از لنزهاییست که به طور معمول برای این عکس ها توصیه نمی شوند.
به عنوان مثال، اگر می خواهید از کودکتان در حیاط خلوت خانه عکاسی کنید جای استفاده از لنزهای پرتره مانند Canon RF 85mm f / 1.2 در Canon EOS R بهتر است از لنز واید 15-35mm f / 2.8 استفاده کنید. به این ترتیب می توانید پرتره های زیبایی خلق کنید. یکی دیگر از گزینه ها، استفاده از لنز تله فوتو مانند Canon RF 70-200 mm f / 2.8 برای عکاسی پرتره از سگ یا حیوان خانگی تان است. علاوه بر این می توانید از مناظر اطرافتان دیدن کنید از لنزهای با زاویه دید عریض استفاده کنید تا جزئیات کوچک در عکس ها نمایان شوند.
با انجام این کارها می توانید موضوعات همیشگی و روزمره را با زوایه دید جدیدی مشاهده کنید و دید عکاسی تان را وسعت ببخشید.
به پایین نگاه کنید

طبیعی است که وقتی عکس می گیریم با چشم هایمان به بیرون نگاه می کنیم؛ اما اگر همه عکس هایی که می گیرید از یک زاویه دید تکراری گرفته شوند همه عکس ها شبیه به هم بنظر می رسند.
با تغییر زاویه دیدتان و نگاه کردن به سمت پایین می توانید سوژه های عکاسی تان را متنوع تر کنید. این کار فقط یک تمرین برای جستجوی سوژه در پایین نیست؛ بلکه چنین چالش هایی به شما کمک می کنند تا دنبال جزئیاتی باشید که در یک عکس بسیار تاثیرگذارند. این کار همچنین به شما کمک می کند تا در تسلط روی زوایای دید مهارت بیشتری داشته باشید. مثلا ممکن است از بالای عکس بگیرید یا خودتان روی زمین بنشینید و از یک کرم عکس بگیرید.
در هر صورت هر چه بیشتر به اطراف نگاه کنید زاویه دید جدیدتری پیدا کنید عکس هایی که می گیرید هم بهتر خواهد بود.
عکس های مینیمال بگیرید

شاید یکی از سخت ترین کارهایی که یک عکاس می تواند انجام بدهد حذف موضوعات اضافه در عکس و تدوین آن به شکل یک عکس مینیمال است. عکاسی مینیمال کار سختی است چون چون ما صحنه های مینیمال را با چشم خودمان نمی بینیم؛ حالا چه این صحنه ها در اتاق نشیمن باشند، چه در حیاط خلوت و چه در منظره جلوی ایوان. ما با انواع و اقسام محرک ها بمباران می شویم پس طبیعی است که موقع عکس گرفتن بخواهیم همه این محرک ها را در عکس بیاوریم.
اما برای داشتن یک عکس مینیمال سعی کنید به جای اینکه همه عناصر را در یک تصویر واحد بگنجانید، جزئیات اضافه را کنار بگذارید و روی یک موضوع واحد و قوی متمرکز شوید. به این ترتیب همه عکس ها از یک موضوع و سوژه قوی و قدرتمند بهره مند می شوند. با این چالش می توانید بفهمید عکاس مینیمالیست خوبی هستید یا نه!
حتما بخوانید: 5 تا از مهمترین اصول زیبایی شناسی در عکاسی و روش استفاده از آن
در نور کم عکاسی کنید
عکاسی کردن در نور کم و ضعیف برای خیلی از عکاسان پیشنهاد ترسناکی محسوب می شود چون در نور کم باید تنظیمات دوربین را دقیق تر کرد تا نتیجه عکس بهتر شود.
اما این کار برای شما سودمند است چون باعث می شود روی تنظیمات دستی دیافراگم، سرعت شاتر و ISO تسلط پیدا کنید و این تسلط نه تنها موقع عکاسی در نور کم به دردتان می خورد بلکه هنگام عکاسی در نور خوب و کافی هم مفید است.
باز هم تاکید می کنیم که هر چقدر بیشتر روی تنظیمات دوربینتان وقت بگذارید و آن را دستکاری کنید، این تنطیمات طبیعی تر و ملموس تر می شوند. پس اصلا مهم نیست که نیمه شب عکاسی می کنید یا موقع غروب آفتاب، به هر حال باید از تنظیمات دوربینتان مطمئن شوید.
عکاسی از دنیای پیرامون
شاید بهترین چالش عکاسی در خانه این باشد که یک عکس زیبا از اشیاء پیرامونتان بگیرید. چرا؟ چون تلاش برای گرفتن یک عکس خوب بدون داشتن یک موضوع الهام بخش، نورپردازی عالی یا جزئیات جالب توجه باعث افزایش مهارت های عکاسی شما می شود. به جای تکیه بر رنگ های خیره کننده یا سوژه های منحصر به فرد باید به مهارت های عکاسی تان اعتماد کنید تا عکسی بگیرید که برای بیننده خوشاینده و چشم نواز باشد.
با استفاده از مهارت هایی که در این لیست گفته شد می توانید زیبایی های جهان پیرامونتان را در عکس هایتان نمایان کنید. علاوه بر این عکاسی در خانه به ما یاد می دهد همزمان که درگیر دست و پنجه نرم کردن با ویروس کووید 19 هستیم، قدردان وجود چیزهای کوچک هم باشیم. یادتان باشد که هنگام تمرین این پروژه ها مراقب سلامتی خودتان، خانواده و دوستانتان باشید.
تکنیک های عمومی عکاسی

تکنیک های پیشرفته تر عکاسی

ویرایش عکس

عکاسی با گوشی

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *