بهترین روش درمان عرق دست (6 درمان خانگی و 3 درمان پزشکی)
https://honarfardi.com/wp-content/uploads/2021/07/word-image-43.jpeg
تعریق یک فعالیت طبیعی بدن است که اگر بیش از حد باشد، موجب بروز مشکلاتی خواهد شد. سودوروز یا تعریق باعث خروج گرما از پوست از طریق تبخیر آب می شود. دو نوع غده تعریق وجود دارد، غدد اکراین که در سراسر بدن وجود دارند و دیگری غدد اپوکراین که فقط در زیر بغل، اندام جنسی، گوش و پلک ها وجود دارد .
هیپرهیدروز همان تعریق غیر طبیعی است که علت آن می تواند اعتیاد به الکل، عفونت های مزمن، بیماری های متابولیکی و غیره باشد و اغلب به صورت موضعی در زیر بغل، کف دست و پا اتفاق می افتد.
44 مهارت که هر فرد بزرگسال باید بلد باشد
تغریبا 6 الی 7 درصد مردم دچار این بیماری می شوند و اغلب در بزرگسالان و جوانان اتفاق می افتد. اما تغریبا 1 یا 2 مورد از این افراد دارای سابقه خانوادگی هستند و این نشان دهنده یک عامل ژنتیکی می باشد. این اختلال اغلب با مصرف ادویه جات، چای و قهوه تشدید خواهد شد.
افراد مبتلا به این اختلال، معمولا در مورد آن صحبت نمی کنند و از گزینه های درمان آن اطلاعی ندارند. در ادامه در مورد درمان این اختلال صحبت خواهیم کرد :
تعریق زیاد در دست ها موجب کاهش فعالیت های دستی و ورزشی می شود. دست های عرق کرده مایع خجالت افراد می شوند و برای مشاغلی مانند آرایشگری و نانوایی مشکل ایجاد می کند.
تعریق زیاد در پا ها موجب افزایش برخی مشکلات مانند قارچ، اگزما ، زگیل، میخچه و تاول می شود.
تعریق زیاد در زیر بغل موجب ایجاد لکه های زرد روی لباس می شود که بسیار خجالت آور است و اعتماد به نفس شخص را پایین می آورد . همچنین این لکه ها لباس را به مرور خراب می کنند.
در آخر، تعریق بوی بدی دارد ( که به خاطر وجود باکتری ها است ).
چگونه تعریق را کاهش دهیم؟ (روشهای غیر خانگی)
کاهش استرس: داروهایی مانند هیدروکسی زین و یا روان درمانی می توانند استرس را کاهش دهند و نباید از آن ها غافل شد. روش کاهش استرس تا صفر درصد (کلیک کنید)
ضد تعریق ها: ضدتعریق ها بسیار مفید هستند اما محدودیت های خودشان را دارند. دئودورانت های مدرن با عطر ساخته می شوند تا بو را از بین ببرند و این مواد کمی سمی و تحریک کننده می باشند و حاوی مقداری نمک های آلومینیومی، برم و زیرکونیوم هستند.
یونتوفوروز: این درمان بیشتر برای تعریق کف دست مناسب است. دست ها و پاهای بیمار در یک حمام دارای جریان الکتریکی مستقیم فرو می رود. این جریان الکتریکی باعث انسداد جزئی منافذ ترشح کننده عرق می شود. هر جلسه 20 دقیقه زمان می برد و در 2 ماه اول، 12 بار و بعد از آن ماهی یک بار باید انجام شود . اثر آن دائمی نیست و برگشت پذیر خواهد بود.
تزریق سم بوتولینیوم : این ساده ترین و موثر ترین روش درمان می باشد. تزریق بی خطر بوتولونیوم با مسدود کردن رشته های عصبی کولینرژیک باعث کاهش تولید عرق می شود. این روش موقتی و بسیار موثر است . جلسات باید هر 5 یا 6 ماه یک بار تکرار شوند تا تاثیرآن قبل از شروع فصول گرم افزایش یابد . تزریق سم بوتولینیوم در زیر بغل بسیار دردناک است و باید 2 ساعت قبل از آن از کرم بی حسی موضعی استفاده شود.
برش و حذف غدد عرق زیر بغل: حذف کامل غدد عرق جایگزین تزریق بوتولینیوم در درمان هایپریدروزیس زیر بغل می باشد. این روش با بی حسی موضعی انجام می شود و با برداشت سطح عمیقی از پوست، بخشی از غدد زیر بغل را با جراحی خارج می کنند. این روش باعث کاهش دائمی 40 تا 60 درصد عرق می شود و برای بیماران بسیار راضی کننده است. این روش 30 دقیقه طول می کشد . طول برش 10 تا 15 میلی متر است که در امتداد چین زیر بغل می باشد تا دیده نشود. کاهش دائمی موی زیر بغل از نتایج این روش خواهد بود. این روش از روش لیپوساکشنی که برش کم تری دارد نیز پرطرفدارتر است.
راه های طبیعی و خانگی برای درمان تعریق دست و پا
تعریق اگر به دنبال یک بیماری زمینه ای ایحاد شود، مطمئنا ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشد. در مواردی که تعریق زیاد با علائمی مانند تب، لرز، درد قفسه سینه ، حالت تهوع و سبکی سر همراه باشد، بهتر است حتما به پزشک مراجعه نمایید. در ادامه 6 روش طبیعی برای از درمان تعریق دست و پا آورده شده است.
جوش شیرین
یکی از بهترین دارو های خانگی برای درمان تعریق دست و پا استفاده از جوش شیرین است. این یک روش ارزان و به صرفه برای درمان است زیرا تقریبا در هر خانه ای پیدا می شود . تاثیر جوش شیرین در سفید کردن دندان ها فوق العاده است اما ممکن است افراد از تاثیر آن برای کاهش تعریق آگاه نباشند.
جوش شیرین خاصیت قلیایی دارد و می تواند تعریق را کاهش داده و آن را تبخیر کند. دو قاشق چای خوری جوش شیرین را با مقدار کمی آب مخلوط کنید و خمیر به دست آمده را بر روی دستان خود بمالید و سپس بشویید.
سرکه سیب
اگر از بیماری هیپرهیدروز رنج می برید، سرکه سیب می تواند با تعدیل PH بدن، تعریق را کاهش دهد. می توانید کف دست و پای خود را با سرکه سیب مرطوب کنید و یک شبانه روز بگذارید تا بماند .
همچنین مصرف روزی دو قاشق سرکه سیب به صورت خوراکی نیز موثر می باشد که با عسل و آب طعم بهتری پیدا خواهد کرد. سرکه سیب به بسته شدن منافذ پوست کمک می کند ، از این رو تعریق کاهش می یابد. برای مقابله با تعریق دست و پا حتما این داروی خانگی را امتحان کنید.
لیمو
از لیمو می توان برای کاهش تعریق دست و پا استفاده کرد. از پوست لیمو و پرتقال می توان برای ترمیم زخم نیز استفاده کرد. آب لیمو را با کمی نمک مخلوط کرده و روی دستان خود بمالید و بعد از خشک شدن، بشویید.
گلاب
گلاب یکی دیگر از درمان های خانگی است که تعریق دست را کاهش می دهد. شما می توانید گلاب خالص را از فروشگاه تهیه کنید و یا گلبرگ های گل را بجوشانید و با یک پنبه گلاب را به دستان خود بمالید. گلاب حس آرامش و خنکی به پوست شما می دهد . قرار دادن دست ها و پاهای عرق کرده در گلاب مخلوط شده در آب سرد به مدت 10 الی 15 دقیقه نیز بسیار موثر خواهد بود .
چای کیسه ای
چای حاوی خاصیت ضد تریق است که می تواند درمانی برای دست های عرق کرده باشد. برای این کار می توانید چای های کیسه ای را در آب جوش قرار دهید و سپس آن ها را روی دستان عرق کرده خود به مدت 10 الی 15 دقیقه قرار دهید . برای درمان تعریق می توانید از آن برای شستشوی دست ها و پاهای خود استفاده کنید.
پودر تالک (پودر بچه)
یکی دیگر از راه های طبیعی از بین بردن عرق استفاده از پودر تالک می باشد. این روش به خشک نگه داشتن پوست کمک می کند. مقداری از آن را روی دست و پای خود بپاشید و در عرض چند دقیقه بهبودی را مشاهده خواهید کرد. سعی کنید از پودر تالک غیر معطر استفاده کنید زیرا بهتر، ایمن تر و طبیعی تر است.
سایر موارد که باید به آن ها توجه شود، پرهیز از مصرف غذا های بیش از حد تند یا شیرین و نوشیدنی های کافئین دار سات . از کرم هایی که حاوی مواد نفتی می باشند بر روی پوست خود استفاده نکنید و همچنین دستکش و جوراب های خود را بدون شستن نپوشید .
ویدیوی کاربردی تعریق کف دست و پا
منبع1 منبع2
در ادامه بخوانید: علت بوی بد دهان و 5 روش درمان موثر