آرایش صورت, آموزش, اخبار, زیبایی, کاردستی, مادر و کودک, مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

9 روش از بین بردن ورم صورت با توجه به علت آن

پف (ورم) صورت

9 روش از بین بردن ورم صورت با توجه به علت آن
https://honarfardi.com/wp-content/uploads/2021/04/word-image-179.jpeg

شایع ترین دلیل ورم صورت، عفونت دندان یا پوست و یا واکنش آلرژیک نسبت به یک ماده خاص است که منجر به بروز کهیر، خس خس سینه و استفراغ نیز می شود. از دیگر دلایل تورم صورت می توان به کم آبی بدن، عدم تعادل هورمونی یا ضربه فیزیکی به صورت هم اشاره کرد. در این مطلب بیشتر به بررسی این موضوع و دلایل و عوامل آن می پردازیم.
صورتتان ورم کرده؟ فکر می کنید دلیلش چیست؟
همانطور که گفتیم، ورم صورت دلایل مختلفی دارد؛ از کم آبی بدن گرفته تا واکنش آلرژیک و حساسیت زای کشنده! علاوه بر این، عفونت چشم، دهان یا غدد بزاقی نیز جزو عوامل ورم صورت محسوب می شوند. اگر دچار واکنش آلرژیک شده باشید، احتمالا خس خس سینه یا دشواری در نفس کشیدن را هم تجربه می کنید.
برخی از دلایل ساده و جزئی ورم صورت را می توانید خودتان در خانه درمان کنید ولی دلایلی مثل عفونت یا آلرژی حتما باید توسط پزشک درمان شوند. اگر صورتتان ورم زیادی کرده یا به سختی نفس می کشید به مراقبت های اورژانسی نیاز دارید.
علائم شایع همراه با ورم صورت
اگر صورتتان ورم کرده به احتمال زیاد علائم و نشانه های زیر را هم تجربه خواهید کرد:

درد صورت
قرمزی صورت
تب
کهیر
خس خس سینه
مشکل در نفس کشیدن
تهوع و استفراغ

چه عواملی باعث ورم صورت می شوند؟
عفونت و واکنش آلرژیک، دو دلیل عمده تورم صورت هستند. معمولا عفونت باعث ورم کردن یک طرف صورت و نامتقارن شدن آن می شود. جزئیاتی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم به شما کمک می کنند تا علائمتان را بهتر بشناسید و بدانید چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید.
علل عفونی تورم صورت
دلایل عفونی ورم صورت شامل موارد زیر می شوند:

عفونت دندان یا دهان: عفونت دندان، لثه یا پشت لوزه ها می تواند باعث ورم صورت شود. معمولا تورم ناشی از عفونت این موارد در یک طرف صورت رخ می دهد.
عفونت غدد بزاقی: عفونت غدد تولید کننده بزاق هم می تواند باعث ورم صورت شما بشود. این اتفاق معمولا در نیمه تحتانی صورت رخ می دهد و تورم ناشی از غدد آلوده به عفونت باعث ورم یک طرف صورت می شود.
عفونت پوستی: عفونت پوستی باعث قرمزی و تورم صورت می شود. این نوع عفونت می تواند یک قسمت از صورت یا کل آن را درگیر کند.
عفونت چشم: عفونت های باکتریایی یا ویروسی چشم باعث تورم یک پلک یا هر دو پلک می شوند و ناحیه اطراف چشم را متورم می کنند.

آلرژی و حساسیت
گاهی اوقات ممکن است صورت شما به خاطر حساسیت هایی که به مواد مختلف دارید و خودتان از آنها باخبر یا بی خبر هستید ورم کند.

حساسیت به مواد غذایی: واکنش های آلرژیک به مواد غذایی با ورم صورت، لب ها یا زبان همراه هستند. علاوه بر این چنین واکنش هایی ممکن است باعث کهیر، خس خس سینه یا ناراحتی تنفسی ، استفراغ یا اسهال هم بشوند. اگر احساس می کنید دچار واکنش آلرژیک شده اید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
حساسیت به دارو: واکنش های آلرژیک به دارو نیز با تورم صورت، لب ها و یا زبان همراهند و ممکن است باعث بروز کهیر، خس خس سینه ، ناراحتی تنفسی، تهوع و یا اسهال نیز بشوند. گاهی اوقات ممکن است افرادی که برای مدتی طولانی از داروی خاصی استفاده می کنند هم دچار واکنش آلرژیگ بشوند. اگر چنین علائمی را تجربه کنید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
حساسیت های محیطی: واکنش های آلرژیک به گرده گیاهان، گرد و غبار یا سایر عوامل محیطی می تواند باعث تورم صورت، آبریزش از بینی، عطسه، خارش و آبریزش چشم شود. این آلرژی ها معمولا کشنده و خطرناک نیستند اما اگر تنفس شما را با مشکل مواجه کرد حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

11 نکات زیبایی پوست صورت (زیبایی طبیعی)
علل دیگر
سایر عواملی که باعث ورم صورت می شوند شامل موارد زیر هستند:

بارداری: اِدم (تورم) یکی از اتفاقات شایع دوران بارداری است. خیلی از خانم های باردار دچار ورم دست، مچ و ساق پا می شوند.
کم آبی: وقتی بدن شما دچار کمبود آب شدید می شود، بافت های صورت آب را در خود نگه می دارند و همین اتفاق باعث متورم شدن صورتتان می شود.
شرایط پزشکی: برخی شرایط پزشکی به ویژه عدم تعادل هورمونی هم باعث ورم صورت می شود. برخی از علائم دیگر برهم خوردن تعادل هورمونی نیز شامل احساس خستگی، عدم تحمل گرما ، خشکی پوست ، افزایش وزن و یبوست است.
التهاب: برخورد ضربه به صورت یا سر می تواند باعث التهاب و ورم شود. علاوه بر این، کم خوابی و مصرف الکل هم می تواند باعث پف و ورم کردن صورت شما بشود.

9 روش از بین بردن ورم صورت (با توجه به علت آن)
این نکته را باید یادآوری کنیم که لیست ما به منزله مشاوره پزشکی نیست و ممکن است همه موارد ممکن را در بر نگیرد.
1- واکنش آلرژیک (غیر کشنده)
وقتی بدن با یک ماده مضر مواجه می شود، با ایجاد التهاب و تورم نسبت به این ماده واکنش نشان می دهد. در واقع این اتفاق یک واکنش محافظتی است. خیلی ها نسبت به موادی که مضر نیستند مثل غذاها یا گرده گیاهان واکنش آلرژیک و حساسیت زا نشان می دهند. این نوع حساسیت به عنوان حساسیت اصلی یا آلرژی نوع یک شناخته می شود.

میزان شیوع: شایع
علائم برجسته: تورم صورت، تورم لب ها، بی حسی لب، کهیر، برجستگی های متورم قرمز یا لکه هایی با مرکز کمرنگ، قرمزی لب
علائمی که هیچ وقت با یک آلرژیک غیر کشنده رخ نمی دهند: تنگی نفس ، خارش گلو
فوریت پزشکی: پزشک عمومی

2- سنگ مجرای بزاقی حاد (سیالولیتیاز)
سنگ مجاری بزاقی شایع ترین اختلال غدد بزاقی است. این سنگ ها ممکن است خیلی ریز باشند یا اینکه اندازه شان به چند سانتی متر هم برسد.

میزان شیوع: غیر معمول
علائم برجسته: تورم در یک طرف صورت، تورم فک، تورم دردناک صورت، درد خود به خودی فک، تورم دردناک فک
فوریت پزشکی: تماس تلفنی یا مراجعه حضوری به پزشک

3- آبسه پوستی
آبسه پوستی در واقع کیسه پر از چرکی است که زیر پوست ایجاد می شود. علت این اتفاق، ورود باکتری ها بریدگی یا خراش های پوست به داخل آن است. وقتی باکتری ها به زیر پوست نفوذ می کنند تکثیر می شوند. بدن برای مبارزه با این اتفاق، با گلبول های سفید به این باکتری ها حمله می کند و برخی از بافت های آلوده را از بین می برد اما در حفره به جا مانده از ورود باکتری ها چرک ایجاد می شود.
علائم آبسه پوستی شامل یک توده بزرگ، قرمز رنگ، متورم و دردناک در زیر پوست هر نقطه از بدن است. این عفونت ممکن است باعث بروز تب، لرز و بدن درد هم بشود. در صورت عدم درمان، احتمال بزرگ شدن، گسترش و جدی شدن بیماری وجود دارد. تشخیص این بیماری از طریق معاینه فیزیکی انجام می شود.
یک آبسه کوچک ممکن است به خودی خود و به وسیله سیستم ایمنی بدن بهبود پیدا کند؛ اما برخی از آبسه ها باید در مطب پزشک تخلیه شوند و چرک آنها پاکسازی شود. معمولا برای درمان این آبسه ها آنتی بیوتیک تجویز می شود. تمیز نگه داشتن پوست و استفاده از لباس و حوله های تمیز به جلوگیری از عدم عود مجدد آبسه ها کمک می کند.

میزان شیوع: شایع
علائم اصلی: بثورات یا همان دانه های پوستی همراه با برجستگی یا تاول، بثورات قرمز، برجستگی های قرمز رنگ با قطر بزرگتر از 1/2 سانتی متر، بثورات چرکی ، بثورات پوستی
علائمی که همیشه با آبسه پوست بروز می کند: بثورات پوستی همراه با برجستگی یا تاول
فوریت پزشکی: پزشک عمومی

4- سلولیت
سلولیت سلولیت نوعی عفونت باکتریایی در لایه های عمیق پوست است که می تواند در هر نقطه از بدن ظاهر شود اما بیشتر در پا، ساق پا و صورت مشاهده می شود. اگر باکتری های استافیلوکوک از طریق بریدگی، خراش یا عفونت پوستی موجود ناشی از اگزما یا هر چیز دیگری وارد پوست شوند، ممکن است سلولیت ایجاد کنند.
اکثر کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مثل افرادی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند یا کورتیکواستروئید مصرف می کنند و یا دچار اختلال در گردش خون ناشی از دیابت یا هر بیماری قلبی عروقی دیگری هستند بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به سلولیت قرار می گیرند.
چگونه بدون آرایش زیبا به نظر برسیم؟ (3 گام)
در صورت عدم درمان، این عفونت ممکن است شدید شود، چرک ایجاد کند و بافت های اطرافش را از بین ببرد. در موارد نادر نیز عفونت می تواند باعث مسمومیت خون یا مننژیت شود. در صورت بروز علائم شدید مثل درد شدید، تب، تعریق سرد و ضربان قلب سریع، بیمار بلافاصله باید توسط پزشک معاینه شود.
تشخیص این عارضه از طریق معاینه فیزیکی انجام می شود. درمان نیز شامل مصرف آنتی بیوتیک، تمیز نگه داشتن زخم و گاهی جراحی برای از بین بردن هرگونه بافت مرده است. سلولیت غالباً عود می کند؛ بنابراین درمان هر بیماری زمینه ای و بهبود سیستم ایمنی بدن با استراحت و تغذیه خوب بسیار مهم است.

میزان شیوع: غیر معمول
علائم برجسته: تب، لرز، قرمزی صورت، تورم صورت، درد صورت
علائمی که همیشه همراه با سلولیت رخ می دهد: قرمزی صورت، قرمزی پوست ناحیه
فوریت پزشکی: پزشک عمومی

5- سنگ مجاری بزاقی مزمن (سیالولیتیاز)
سنگ مجاری بزاقی مزمن شایع ترین اختلال غدد بزاقی است. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، اندازه این سنگ ها ممکن است خیلی کوچک یا به طول چند سانتی متر باشد.

میزان شیوع: شایع
علائم برجسته: تورم در یک طرف صورت، تورم فک، درد خود به خودی فک، تورم دردناک فک، تورم دردناک صورت
فوریت پزشکی: تماس تلفنی یا مراجعه حضوری به پزشک

6- کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید یا “تیروئید کم کار” وقتی اتفاق می افتد که غده تیروئید در گردن به اندازه کافی هورمون های مخصوص این غده را ترشح نمی کند. این اتفاق باعث کند شدن متابولیسم بدن می شود. این بیماری ممکن است به دلیل بیماری های خود ایمنی بدن، هرگونه جراحی یا پرتودرمانی غده تیروئید، مصرف برخی از داروها در دوران بارداری یا مصرف زیاد یا کم ید رخ بدهد. این بیماری اغلب در میان زنان مسنی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند دیده می شود.
علائم متداول شامل خستگی، احساس سرما به طور مداوم، افزایش وزن، ضربان قلب آهسته و افسردگی است. در صورت عدم درمان ، این علائم و سایر علائم می توانند تشدید و بدتر شوند تا جایی که منجر به کاهش شدید فشار خون و دمای بدن و حتی به کما رفتن فرد بشوند.
11 نکات زیبایی پوست صورت (زیبایی طبیعی)
تشخیص این بیماری از طریق آزمایش خون ساده انجام می شود.
کم کاری تیروئید با داروهای خوراکی روزانه به راحتی کنترل می شود. بیمار معمولاً بعد از گذشت دو هفته احساس بهتری پیدا می کند و حتی ممکن است کمی کاهش وزن هم داشته باشد. مهم است که بیمار تحت نظر پزشک معاینه شود و به طور مرتب آزمایش خون بدهد تا میزان دارو در سطح مناسبی نگه داشته شود.

میزان شیوع: نادر
علائم برجسته: خستگی، خلق افسرده، مشکل در تمرکز، افزایش وزن، درد عضلانی
فوریت پزشکی: پزشک عمومی

7- عفونت مجاری بزاقی (سیالادنیتیس)
گاهی اوقات مجاری بزاقی توسط باکتری ها آلوده می شوند. این اتفاق معمولا در کسانی که جراحی دهان انجام داده اند و یا افراد مسنی که از داروهایی استفاده می کنند که باعث کند شدن بزاق دهان می شود رخ می دهد.

میزان شیوع: نادر
علائم برجسته: تب، لرز، تورم در یک طرف صورت، درد در یک طرف صورت ، تورم فک
فوریت پزشکی: اورژانس بیمارستان

8- آنژیوادم
آنژیوادم نوعی بیماریست که باعث پف کردن و تورم صورت، دهان، زبان، دست یا دستگاه تناسلی می شود. این عارضه اغلب به دلیل واکنش آلرژیک به غذا، داروها یا گزش حشرات اتفاق می افتد.

میزان شیوع: نادر
علائم برجسته: حالت تهوع یا استفراغ، گرفتگی شکم (گرفتگی معده)، اسهال، تورم صورت، تورم دست
فوریت پزشکی: اورژانس بیمارستان

9- تورم ناشی از مصرف مهار کننده های ACE
مهار کننده های ACE داروهایی هستند که برای پیشگیری ، درمان یا بهبود علائم بیماری هایی مثل فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی و دیابت استفاده می شوند. در موارد نادری این داروها می توانند با ایجاد واکنش آلرژیک، زندگی فرد را در معرض خطر و تهدید قرار بدهند.

میزان شیوع: شایع
علائم برجسته: تنگی نفس، تورم صورت، مشکل در بلع، تورم لب ها، تورم زبان
علائمی که هیچ وقت با تورم ناشی از مصرف یک داروی مهار کننده ACE بروز نمی کند: کهیر، برجستگی های متورم قرمز یا لکه هایی با مرکز کمرنگ
فوریت پزشکی: اورژانس بیمارستان

درمان فوری پف اطراف چشم (و جلوگیری از آن بصورت دائمی)
اگر دلیل ورم صورت را نمی دانید…
اکثر دلایلی که باعث پف و ورم کردن صورت می شوند به ارزیابی و معاینه توسط پزشک نیاز دارند. اگر ورم صورت به خاطر ضربه جزئی و خفیف به صورت و یا کم آبی بدن باشد، می توانید در خانه آن را درمان کنید؛ اما در صورتی که ورم صورت ناشی از عوامل عفونت زا یا آلرژیک باشد به داروها و آزمایشات بیشتری برای درمان نیاز است.
موارد اورژانسی و اضطراری
اگر موارد زیر را تجربه کردید، حتما به دنبال درمان فوری و اضطراری باشید:

اگر تورم قابل توجه و زیادی در ناحیه صورت، لب ها یا زبان دارید
اگر دچار کهیر شده اید، خس خس سینه دارید، استفراغ می کنید یا به سختی نفس می کشید

درمان های خانگی
برای رفع تورم صورت می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

یخ: اگر ورم صورت ناشی از ضربه یا التهاب است، یک کیسه یخ روی صورتتان بگذارید تا تورم آن کاهش پیدا کند.
آبرسانی: گاهی اوقات کم آبی باعث پف و ورم صورت می شود. در این صورت آبرسانی به بدن کمک کننده خواهد بود. کافی ست از یک کرم آبرسان روزانه یک بار صبح و یک بار قبل از خواب استفاده کنید
گذشت زمان: اگر تورم صورت به خاطر کم خوابی یا مصرف الکل است، استراحت کردن و گذشت زمان می تواند این تورم را کاهش بدهد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر ورم صورتتان بدتر شد یا ادامه پیدا کرد و یا اگر درمان خانگی اثری نداشتند به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است گزینه های درمانی زیر را توصیه کند:

آنتی بیوتیک: پزشک برای درمان عفونت های باکتریایی، آنتی بیوتیک تجویز می کند.
ارجاع به دندانپزشک: اگر ورم صورت ناشی از عفونت دندان باشد پزشک شما را به دندانپزشک ارجاع می دهد.
تخلیه عفونت: اگر علت تورم صورت عفونت دهان باشد، ممکن است لازم باشد که پزشک با استفاده از سوزن این عفونت را تخلیه کند.
آزمایش خون: اگر پزشک به این مشکوک باشد که ممکن است شما دچار عدم تعادل هورمونی شده باشید از شما می خواهد که آزمایشات هورمونی انجام بدهید.
تست بارداری: اگر قاعدگی تان متوقف شده پزشک از شما می خواهد که تست بارداری بدهید.
داروی داخل وریدی (IV): گاهی اوقات تورم صورت به دلیل واکنش آلرژیک اتفاق می افتد. در چنین شرایطی پزشک برای معکوس کردن علائم، از یک داروی تزریقی داخل وریدی استفاده می کند.

راز صورت زیبا چیست؟ (9 کاری که باید انجام دهید)
سوالات متداول
1- چرا صبح ها صورتم ورم می کند؟
همانطور که گفتیم، چندین عامل مثل کم آبی یا نوسانات هورمونی باعث تورم صورت می شود. گاهی اوقات نیز ورم صورت ناشی از مشکلات جدی تری مثل عفونت یا واکنش آلرژیک ناشی شود. نوشیدن آب، خواب بیشتر یا قرار دادن کیسه یخ یا کمپرس سرد روی صورت باعث کاهش ورم صبحگاهی می شود.
2- آیا مصرف الکل باعث ورم صورت می شود؟
الکل ادرار آور است و باعث کم آبی بدن می شود. همین مساله می تواند صورت را متورم کند. وقتی پوست دچار کم آبی می شود، آب را در خودش حفظ می کند و این اتفاق باعث پف کردن پوست می شود. به جای مصرف مشروبات الکلی بهتر است آب بنوشید تا از ورم صورتتان هم جلوگیری شود. البته یادتان باشد که تورم صورت دلایل مختلفی دارد و تورم مداوم صورت می تواند نشانه ای از موارد شدیدتر باشد. سایر علل تورم صورت شامل عفونت، واکنش های آلرژیک یا اصابت ضربه به صورت است.
3- آیا ورم صورت می تواند نشانه بارداری باشد؟
بارداری هم می تواند باعث پف و ورم کردن بدن شما بشود. در واقع تورم و ورم کردن یکی از علائم رایج بین خانم های باردار است. معمولا خانم های باردار دچار تورم دست، مچ پا و پا می شوند. ولی این ورم بیشتر در اوایل بارداری رخ می دهد. باز هم تاکید می کنیم که ورم صورت می تواند نشانه بسیاری از موارد دیگر باشد؛ از جمله التهاب، کمبود آب بدن، عفونت ها، واکنش های آلرژیک یا ضربه به صورت.
4- آیا آفتاب سوختگی می تواند باعث تورم صورت شود؟
بله. آفتاب سوختگی می تواند منجر به درد صورت ، تورم یا تاول شود. با این حال ، دلایل بسیاری دیگر برای تورم صورت وجود دارد از جمله عفونت، ضربه به صورت یا واکنش های آلرژیک. اگر دچار آفتاب سوختگی شده اید کمپرس سرد می تواند اثرات آن را کاهش بدهد. اگر به خاطر سوختگی دچار درد، تورم یا تاول بزرگی شده اید به پزشک مراجعه کنید.
5- چرا یک طرف صورتم ورم کرده است؟
تورم یک طرف صورت دلایل زیادی از جمله عفونت، ضربه یا تومور دارد. عفونت در دهان یا غدد بزاقی هم می تواند باعث ورم یک طرفه قسمت پایینی صورت شود. عفونت چشم نیز باعث ورم یک طرفه در نواحی آسیب دیده چشم می شود. عفونت هایی که باعث تورم صورت می شوند ممکن است نیاز به درمان توسط پزشک داشته باشند.
سوالاتی که پزشک از شما درباره ورم صورتتان می پرسد شامل موارد زیر است:

وقتی ناحیه ورم کرده را لمس می کنید احساس درد می کنید؟
آیا سرتان ضربه خورده است؟
امروز یا هفته گذشته تب داشته اید؟
آیا به قسمتی از صورتتان ضربه خورده یا به آن آسیبب رسیده؟ اگر بله به کدام قسمت؟

در ادامه بخوانید: چه چیزی صورت را لاغر میکند؟ 8 روش کاهش چربی صورت

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *